Ден на пандишпановия блат, на прегръдката с вегетарианец, на черната панделка

...
Ден на пандишпановия блат, на прегръдката с вегетарианец, на черната панделка
Коментари Харесай

Ден на пандишпановия блат и на прегръдката с вегетарианец: Вижте 10 любопитни факти за 23 август

Ден на пандишпановия блат, на прегръдката с вегетарианец, на черната панделка и напразно. Знаете ли, че на 23 август в разнообразни места по света означават сходни дни. Ето 10 любопитни обстоятелството за този ден, които може би не знаете:

1. Раждането на World Wide Web (WWW)

На 23 август 1991 година английският компютърен академик Тим Бърнърс-Лий показва на обществеността международната мрежа. Той разгласява малко обобщение на плана в интернет, с което слага началото на интернет във типа, в който го познаваме през днешния ден.

2. Национален ден на пандишпановия блат

В Съединените щати 23 август се отбелязва като Национален ден на пандишпановата торта. Това е лек, изтънчен десерт, подготвен от яйца, захар и брашно. Често се употребява като основа за разнообразни типове торти.

3. Ден на прегръдката с вегетарианец

Отново в Съединените щати 23 август се отбелязва като Ден на прегръдката с вегетарианец. Това е ден за разпространение на вегетарианството и веганството, както и за повишение на осведомеността по отношение на изгодите за околната среда и здравето от растителния метод на хранене.

4. Ден на черната панделка

23 август се отбелязва като Ден на черната панделка в Канада и други страни в памет на жертвите на тоталитарните режими. Той е отдаден на подписването на пакта Молотов-Рибентроп сред нацистка Германия и Съветския съюз през 1939 година, което води до разделянето на Източна Европа.

5. Ден на генеалогията

В някои страни 23 август е разгласен за Ден на генеалогията. Това е ден, в който хората могат да изследват и да честват фамилната си история, като по този метод оказват помощ за свързването на поколенията и запазването на културното завещание.

6. Ден напразно

23 август се отбелязва като Ден напразно, който предизвиква хората да се любуват напразно и да се занимават с действия като стартиране на хвърчила, ветроходство или даже просто спокойна разходка във прохладен ден.

7. Ден на кубинското знаме

23 август се отбелязва като Ден на кубинското знаме в чест на основаването на кубинското знаме през 1902 година Флагът е със сини и бели линии и червен равностранен триъгълник.

8. Първото сполучливо сложено изкуствено сърце

На 23 август 2001 година екип от хирурзи в еврейската болница в Луисвил, Кентъки, сполучливо вгради изкуствено сърце на пациент. Това бележи забележителен стадий в развиването на трансплантацията на изкуствени органи.

9. Първа сполучлива трансплантация на роговица

На 23 август 1930 година чехословашкият офталмолог доктор Едуард Зирм прави първата в света сполучлива трансплантация на роговица. Тази новаторска интервенция проправя пътя на актуалните техники за трансплантация на роговица.

10. Първият баскетболен мач

На 23 август 1893 година в Международното учебно заведение на YMCA в Спрингфийлд, Масачузетс, е изигран първият обществен баскетболен мач. Д-р Джеймс Нейсмит, изобретателят на баскетбола, създава играта като занятие на закрито за своите възпитаници.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР